Keramische tegels waren vroeger vooral bekend voor gebruik binnenshuis. Tegenwoordig worden de mooie grote natuurstenen tegels ook gefabriceerd voor buiten.
De strakke, grote tuintegels creëren prachtige terrassen of tuinpaden. Er zijn veel soorten keramische tegels in omloop, met een beduidend verschil in kwaliteit.

Zorg altijd voor een tegel van A-kwaliteit, anders kunnen ze niet goed tegen de weersinvloeden, met alle gevolgen van dien.
Ook het leggen van keramische tegels is specialistenwerk. De ondergrond moet zeer goed verdicht worden en de oppervlakte zorgvuldig op lichte afschot uitgevlakt worden. De tegels dienen tevens te worden aangebrand.
keramische tegels   keramische tegels leggen    keramische buitentegels

Wat zijn keramische tegels voor de tuin

Keramische tuintegels of keramische terrastegels zijn natuurstenen tegels. Gemaakt van klei, zand, mineralen en vervolgens zeer heet gebakken. Door het bakken op een hoge temperatuur wordt de tegel keihard. De meeste keramische tegels voor buiten zijn ongeveer 2 cm dik en goed bestand tegen de Hollandse weersinvloeden. Daarnaast behoeven de tegels weinig onderhoud. Er is sprake van een lage vochtopname en geen kalkuitbloei. Egalisee Bestrating Breda is specialist als het gaat om het plaatsten van keramische tegels. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie!

Keramische buitentegels, ruim assortiment A- kwaliteit

Het assortiment keramische buitentegels is groot. Egalisee Bestratingen werkt enkel met keramische tegels van de hoogste kwaliteit, afkomstig uit Italië maar ook uit China. Door de ruime ervaring in het leggen van keramische tegels kunnen wij u datgene bieden waarnaar u op zoek bent.

Bij het leggen van keramische buitentegels is een draagkrachtige, waterdoorlatende ondergrond van de afwerklaag van belang. Wij zullen het zand vermengen met een zogenaamde “ondergrondversteviger”. De ondergrond wordt vochtig gemaakt en de keramische tegels aangebrand.

Vervolgens worden de tegels schoongemaakt en zullen we de voegen aanbrengen. De voegen zorgen ervoor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien op uw tuinpad of terras! Keramische tegels leggen, Egalisee bestratingen regelt de werkzaamheden van begin tot eind!

Tuinwerkzaamheden en bestrating omgeving Breda

Is de aanleg van uw terras of pad slechts een onderdeel van uw tuinwensen?
Ook dan kunnen wij u verder helpen. Van gazonaanleg tot tuinbestrating, van erfafscheiding tot aan snoeiwerkzaamheden, ons team van specialisten staat voor u klaar in de omgeving van Breda.
Wilt u meer weten over ons bedrijf of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op, wij staan u graag te woord.

One Response to Keramische tegels leggen Breda en omgeving